Skip to main content

Exting är nu certifierad som anläggarfirma för vattendimma!

Exting har valt att genomgå SBSCs certifieringsprocess för att bli certifierad anläggarfirma för vattendimma. SBSCs regelverk för vattendimma är relativt nytt och då Exting redan har gedigen erfarenhet efter att ha gjort ett antal installationer med vattendimma är det ett naturligt steg att certifiera bolaget. Certifikatet för vattendimma kompletterar Extings övriga certifikat för Gassläck samt Brandlarm.

Exting grundades år 2000 och har sedan dess installerat över 1200 släcksystem inom gassläck och vattendimma. Bolaget erbjuder helhetslösningar inom släcksystem i känsliga miljöer. Den gemensamma nämnaren för Exting är släcksystem under högt tryck. Oavsett om det är en serverhall där vi skyddar med gas eller ett transformatorbås där vi skyddar med vattendimma arbetar Exting med ett högt tryck i sina släcksystem.

”Med certifikatet avseende anläggarfirma för vattendimma adderar vi en strategiskt viktig pusselbit för att bli en certifierad helhetsleverantör för släck i känsliga miljöer. Just vattendimma som släckmetod spår vi kommer öka inom närmsta åren varför vi vill visa marknaden att Exting – som en av få certifierade aktörer – besitter den kompetens som en kund behöver för att känna trygghet hos”, säger Andreas Erenius, VD för Exting.