Skip to main content

Beamdetektor BSD535

Beamdetektor SecuriBeam BSD 535 från Securiton

Beamdetektorer använder en ljusstråle som projiceras över ett område för att övervaka rök som släpps ut från en begynnande brand.

En branddetektor som använder en ljusstråle (vanligtvis osynlig) som projiceras över ett område för att övervaka rök som släpps ut från en begynnande brand. Det finns två grundläggande typer av stråldetektor:

 • End to End: Sändare och mottagare är monterade i vardera änden av det skyddade området.
 • Reflekterande: Sändare och mottagare är monterade i samma hölje och strålen riktas mot en speciellt designad reflektor, monterad i motsatt ände av det skyddade området.

Användningsområde

Tack vare den linjära designen av sändaren och mottagare, kan SecuriBeam BSD 535 vara utplacerade varhelst konventionella punktdetektorer kan inte användas på grund av strukturella problem eller när sådana detektorer inte kan garantera optimalt skydd.

 • Stora lager och produktionshallar
 • Täckta innergårdar (atrium)
 • Mottagningssalar
 • Lager
 • Vindar i kyrkor
 • Biografer, teatrar
 • med mera…

 • Strålintervallet, Beam range, är det totala avståndet mellan strålsändare och mottagare för detektorer från ände till ände, och sändare / mottagare till reflektor för detektorer av reflekterande typ.

  Stort övervakningsområde på 3–100 m gör den idealiska rökdetektorn för övervakning storskaliga hallar under normal omgivning betingelser.

  Teknisk beskrivning

  Samarbetspartner Securiton AG
  Beam detektor SecuriBeam BSD 535
  Spänningsintervall 12 – 30 VDC
  Användningsområde, avstånd 3 – 100 meter
  Standard EN 54- 12
  Godkännande VdSG210082/0333CPD-075019
  Temperatursintervall -10 C till 0+55 C

  Miljö

  Beamdetektor Securiton BSD 535 som använder en ljusstråle för att identifiera en rökutveckling. Både miljö och säkerhet ligger oss varmt om hjärtat. Ett mål vi alltid strävar efter att uppnå är att minimera miljöpåverkan . Vi använder produkter som uppfyller de krav som ställs på den svenska marknaden och av våra kunder när vad gäller miljö och kvalitet. En viktig del i vårt miljöarbete är att att minska vår miljöpåverkan och ta ett ansvar för miljöfrågorna vi kan påverka i branschen.

  Företaget Securiton, tillverkaren av BSD 535, är miljöcertifierat enligt ISO 14001.

  Service och underhåll av Brandskydd

  Exting tar fullt ansvar för de släckanläggningar vi designar och installerar genom att också erbjuda serviceavtal till våra kunder. Vi erbjuder alltid serviceavtal för alla anläggningar vi installerar och kan även åta oss service av anläggningar andra företag har byggt. För att säkerställa att en släckanläggnings funktion och drift måste den underhållas och genomgå nödvändig service löpande.