Skip to main content

Aspirerande detektor VESDA-E VEP

VESDA – E VEP Aspirerande detektor

Ny avancerad teknologi – VESDA – E VEP är en aspirerande detektor som tack vare känslig detektering ger en mycket snabb och tillförlitlig varning i händelse av rökutveckling och brand.

VESDA – E VEP detektorerna är en serie detektorer försedda med den senaste och mest avancerade detekteringstekniken. De känsliga detektorerna varnar i ett tidigt skede och förhindrar effektivt fellarm. VEP detektorerna bygger på högkänslighetsteknologin Flair detection som genom unika funktioner i detektorkammaren ger bättre partikelanalys och detektering, färre fellarm, ökad stabilitet och livslängd. VEP detektorerna är absolut kalibrerade och håller hög och jämn prestanda hela sin livstid.

VESDA – E VEP finns i olika modeller, en mindre variant med ett anslutningsrör och en större med fyra rör. Detektorn har ett brett känslighetsområde, vilket ger optimalt skydd för olika typer av användningsområden och miljöer.

Anslut och övervaka via WiFi

VESDA – E VEP har Ethernet och WiFi funktion som standard. Mjukvaran från Xtralis möjliggör övervakning och underhåll via trådlös anslutning till PC eller surfplattor i t.ex. ett företagsnätverk.

 • Aspirerande detektor VESDA-E VEP

  Aspirerande detektor VESDA-E VEP. Via detektorns LCD skärm kan man enkelt se driftstatus. Modell A10-P har en större display med 3,5” skräm, där man kan utföra ändringar och kontroller.

  Teknisk beskrivning

  VEP-A00-1P, 1 rör

  Mått (LxBxH) i mm 350x135x225
  Spänning 18-30 VDC
  Driftstemperatur -0 till +39 grader C
  Vikt 4 kg
  Kapsling IP40
  Area 1000 m²
  Rörlängd 100 m
  Luftfuktighet 10% – 95% icke kondenserad

  WEEP-A400-P, 4 rör

  Mått (LxBxH) i mm 350x135x225
  Spänning 18-30 VDC
  Driftstemperatur -0 till +39 grader C
  Vikt 4 kg
  Kapsling IP40
  Area 2000 m²
  Rörlängd max 560 m
  Luftfuktighet 10% – 95% icke kondenserad

  VEP-A10-P, 4 rör

  Mått (LxBxH) i mm 350x135x225
  Spänning 18-30 VDC
  Driftstemperatur -0 till +39 grader C
  Vikt 4,1 kg
  Kapsling IP40
  Area 2000 m²
  Rörlängd max 560 m
  Luftfuktighet 10% – 95% icke kondenserad

  VESDA-E VEP aspirerande system – När tidigt detektering och snabb åtgärd är väsentlig.

  VESDA-E VEP-serien av rökdetektorer har den senaste och mest avancerade detektionsteknologin för att ge mycket tidig varning och bästa avvisning av störande larm till ett brett spektrum av applikationer. VEP-detektorer bygger på Flair-detektionsteknologin och många års erfarenhet av applikationer och uppnår konsekvent prestanda under sin livstid via absolut kalibrering. Dessutom levererar VEP en rad revolutionerande funktioner som ger användarvärde.

  Miljöpåverkan

  Vesda VEP är konstruerad för effektiv energiförbrukning och för minsta möjliga miljöpåverkan. Då Exting i huvudsak verkar inom brandskyddsområdet med mottot liv, egendom och miljö ser vi det som en självklarhet att medverka till en ekologisk hållbar utveckling. Exting har målet att ha mycket goda kunskaper inom företaget för att kunna vägleda entreprenörer, inhyrd personal och kunder vid inköp och installationer för att få en så låg miljöpåverkan som möjligt. Exting strävar efter att utveckla sig inom området miljö med en minsta målsättning att följa gällande lagstiftning, men även genom att kontinuerligt förbättra produkter och rutiner för att minimera företagets miljöpåverkan.